Забележителности Сухиндол

Сухиндолци превърнаха местността Иванковец в райски кът за туристи

Сухиндолци превърнаха местността Иванковец в райски кът за туристи

С настъпването на пролетта местните младежи И. Костадинов, Д. Монев, М. Златев, И. Карагеров, И. Печинов, Д. Живков, Н. Найденов и П. Стефанов започнаха да „шлифоват“ забравените в калта диаманти на сухиндолския край. Тези осем момчета поеха инициативата в свой ръце и почистиха малко уютно местенце в местността Иванковец – на 4 км югозападно от гр. Сухиндол, носеща името на средновековното село Иванковец, населявано от родовете с общ корен Аневи и Ванкови.

На снимките под статията може да видите как изглеждаше пейзажа преди трансформацията и как изглежда в момента. На мястото има обезопасяващ дървен парапет, както и дървена пейка на която може да отдъхнете със семейството, приятелите или половинката, ако сте решили да прекарате малко време на спокойствие сред природата.Броени дни след почистването „лагер Иванковец“ започна да придобива голяма популярност в социалните мрежи. Горещо препоръчваме на всеки, който обича разходките сред природата и епичните панорамни гледки да посети тази уникална нова забележителност с директен изглед към язовир Александър Стамболийски.

Къде се намира гр. Сухиндол?

Ето какво написа П. Стефанов във профила си в Фейсбук;

Успяхме да възвърнем онзи величествен изглед от Лагер – Иванковец, който съм сигурен, че връща носталгията във Вас читательо пред Фейсбук!

Скъпи „народни“ представители, докато вие обикаляте изборните си региони, за да спечелите народната „любов“ ние младежите от Сухиндол градиме, градиме, за да има какво да радва нашите съграждани и гости като успяхме да превърнем онази буренясала и обрасла в клони поляна в невероятна гледка за отдих и почивка.

Но ние ще продължаваме да надграждаме идеята си, за да виждаме вашите усмивки и възхищение от гледката.
Нека бъдем всички отговорни и да го пазим заедно за Сухиндол! Да живее България, да пребъде Сухиндол! – допълни още младия господин Стефанов като подкани да си направим „селфи“ на мястото, но да бъдем много внимателни.

Сухиндол ИНФО в YouTube

Абонирай се (БЕЗПЛАТНО) за YouTube канала на Сухиндол ИНФО (с камбанка) и ще получаваш първи известия за най-новите видеа!