Сухиндол

Ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ взеха участие литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“

Ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ взеха участие литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“

Четирима ученици от СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Сухиндол взеха участие в VII-ми Национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ 2020/2021 г., организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Конкурсът беше на тема: „Разказ в 10 изречения“. Той насърчава таланта на млади творци с изявен интерес към литературата и творческото писане. Най-добрите творби ще бъдат издадени в книгата „Разказ в 10 изречения“, която ще бъде представена през месец май 2021 г.

Участвали са над 220 творби на млади таланти от страната и чужбина. Йоанна Стефанова от 10. клас е една от участничките, чиито творби са класирани да бъдат публикувани в юбилейната книга на Фондацията.

В конкурса участва и бивша възпитаничка на нашето училище, Ашкинар Кайсимова, чийто разказ също ще бъде включен в тази книга.

Браво на всички, които взеха участие в конкурса! Йоанна Стефанова, Севинч Мастънова, Ашим Кайсимов, Силвия Младенова, Ашкинар Кайсимова продължавайте да покорявате светове!

  • Автор: г-жа Северина Лицова

Беше в началото на 6. клас, в час по Български език и литература. В класа всички бяхме българчета и бяхме отличници, но имахме и едно ново момче, ромче – Васко.

 

Трябваше да напишем съчинение на тема; „Какъв искам да стана?“. Учителката даде задача на мен и на една моя съученичка да оценим писмените работи. На всички написахме отлични оценки, а на Васко – двойка. Децата искаха да станат лекари, учители, архитекти, само той мечтаеше да стане тракторист.

 

Предадохме съчиненията на учителката и за наше голямо учудване, следващия час тя каза, че най-много я е впечатлил текстът на Васко, и го извикаха да го представи пред целия клас. Втози момент се почувствах толкова жалка, защото разбрах, че оценявам хората по външния вид и етническата им принадлежност – не по техните качества.

 

Осъзнах, че не е важно какви са мечтите ти, а това, как ще ги превърнеш в реалност.

От тази случка вече първо гледам душата и добротата в хората.

 

Йоанна Стефанова – 10. клас

Източник

Сухиндол ИНФО в YouTube

Абонирай се (БЕЗПЛАТНО) за YouTube канала на Сухиндол ИНФО (с камбанка) и ще получаваш първи известия за най-новите видеа!