Сухиндол

Благороден пример за това как обществото ни е сплотено

Благороден пример за това как обществото ни е сплотено
Нова година, нов късмет за СУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Сухиндол във формата на модерна безконтактна станция за дезинфекция, която ще улесни грижата за хигиената на малчуганите и персонала.

Благодарителната кампания по инициатива на Пресиян Стефанов, който е възпитаник и по настоящем работи като учител в училището бе подкрепена от народният представител от „БСП за България“ Явор Божанков.

Това, което направиха тези младежи, бе да покажат, че добри дела може да прави всеки, който чувства, желае и мечтае да бъде промяната. Докато има хора, които поддържат огъня на доброто, той никога няма да угасне и ще продължава да топли всеки, който иска да седне и да се сгрее. Надявам се, че ще схванете скрития смисъл на това, последно изречение.

Учител
Пресиян Стефанов

Поредната добра #кауза е факт! Поредното обещание изпълнено. Благодаря Ви г-н Явор Божанков, че откликнахте на идеята ми и помогнахте тя да се реализира!

Народен представител
Явор Божанков

„Поздравявам целия училищен екип на СУ “Св. Климент Охридски” и се възхищавам на енергията, която влагат в развитието на образованието в общината. Училищата в малките населени места трябва да се подкрепят. Преди време спасихме училището в с. Поликраище от затваряне. За щастие, в Сухиндол екипът се справя отлично. Децата са нашето бъдеще – наш дълг е да се погрижим за тяхното развитие“.

Няма как да остана безучастен за подобен тип геройство за това потърсих господин Стефанов за кратко интервю. Публикувам без редакторска намеса!

Здравейте Пресиян,

Първо бих искал да Ви поздравя за благородната постъпка и нека си пожелаем все повече млади хора да вземат пример от Вашите постъпки.

Като обективен блогър бих искал да Ви задам няколко въпроса;

Въпрос 1

ЗАЩО РЕШИХТЕ ДА ДАРИТЕ СТАНЦИЯ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ?

  • Всички знаем, че в тази пандемия и Корона вируса трябва да сме много стриктни , за да ограничим разпространението му. Знаейки, че други училища имат такива станции реших да инициирам кампания по дарението.

Въпрос 2

Има ли други тайнствени дарители, които предпочетоха да останат анонимни?

  • Не, няма аз и господин Явор Божанков сме инициаторите и реализаторите.

Въпрос 3

ВЪЗНАМЕРЯВАТЕ ЛИ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ И РАЗШИРИТЕ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО СЪС ДРУГИ МЛАДИ ХОРА КАТО ГОСПОДИН ЯВОР БОЖАНКОВ?

  • Много е трудно да се говори за в бъдещето какво би се случило. Лично се радвам, че г-н Божанков откликна на идеята ми и се съгласи да я реализираме заедно. Но бих добавил като апел към всички да се включват за добри дела и лично аз ще се радвам ако се включат и други млади хора като него.

Въпрос 4

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ ПРОЧЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ?

  • Бих казал на младите да бъдат мотора за промените в нашето общество и не само на локално и областно, но и на държавно ниво. Също така ги насърчавам да изразяват мнение си защото те трябва да са поколението , което сами ще определят съдбата си, а не някой друг.

Въпрос 5

МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ДАРИТЕЛСКИТЕ КАМПАНИИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ ВЪВ МОДЕРНА ТРАДИЦИЯ?

  • Определено дарителството е един пример за това как обществото ни е все още сплотено. То също е и измерител на безсилието на държавата ни за това как тя не може да се справи с наболели проблеми. В контекста на дарителството искам да засегна и факта, че в България все още няма Закон за доброволчеството с който да се регламентира самото то. Като подкрепям идеята то да се вписва като стаж когато някой е доброволец, но за съжаление в нашата страна сме свидетели на политически упадък, който има само една цел и тя е личното облагодетелстване.

Източник на снимките: Фейсбук

Последвайте ни за още новини;

Сухиндол ИНФО в YouTube

Абонирай се (БЕЗПЛАТНО) за YouTube канала на Сухиндол ИНФО (с камбанка) и ще получаваш първи известия за най-новите видеа!