Политика

ПП „Има такъв народ“ изрази съмнение за честността на изборите на среща с Радев

ПП „Има такъв народ“ изрази съмнение за честността на изборите на среща с Радев
Партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“ изрази съмнение за честността на изборите на среща с президента Радев.

„Ако ние имаме въобще някаква тревога, тя е, че сега изборите ще бъдат правени от управляващите, от политическа партия ГЕРБ. Това, по нашето скромно мнение, поставя известна сянка на съмнение за това доколко предстоящите избори ще бъдат честни“, каза Тошко Йорданов по време на консултациите при президента Румен Радев.

„Изключително важно е тези избори да бъдат организирани така, че страховете на хората, които те имат в себе си от тази болест, да не попречат на избирателната активност“, допълни Филип Станев, според когото именно избирателната активност ще бъде ключова за преборването на купения и корпоративния вот.
Заместник-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов излезе от срещата с президента Румен Радев с маска „Мутри, вън!“.

По време на срещата беше обсъдена сигурността при машинния вот, както и възможността за предоставяне на възможност за снимане с лични телефони в реално време в изборните секции за постигане на повече прозрачност и доверие в изборния процес. Обща бе позицията, че е важно възможно най-скоро да има яснота за доставката и подготовката на машините за гласуване, както и за здравния протокол за изборите, който правителството все още не е представило.

Представителите на „Има такъв народ“ призоваха организацията на изборите и датата, на която ще се проведат те, да бъдат такива, че максимално да бъде насърчено участието на гражданите във вота. Обсъдена бе възможността за законодателна промяна, с която да се даде възможност и представители извънпарламентарни партии да участват в секционните избирателни комисии, за да могат те да бъдат попълнени в случай на необходимост, а и за постигане по-голяма прозрачност на изборния процес.

  • Снимки: БГНЕС
  • Източник: Фейсбук

Последвайте ни за още новини;

Сухиндол ИНФО в YouTube

Абонирай се (БЕЗПЛАТНО) за YouTube канала на Сухиндол ИНФО (с камбанка) и ще получаваш първи известия за най-новите видеа!