Скандално Video

Има ли покрита грипна вълна в СУ „Св. Климент Охридски“? (видео)

Скъпи приятели и съграждани, На редакционната ни поща пристигна сигнал, че в училището в град Сухиндол „Св. Климент Охридски“ е установено лице от помощният персонал с положителна проба за грип от тип ковид. Лицето е настанено в болница като симптомите са известни от миналата седмица, но за случая се съобщава едва тази седмица. Оказва се обаче, че лицето е посещавало помещение (стаята на персонала), и прави впечатление, че нейните колеги все още не са получили и/или обявили публично, че притежават Заповед за карантиниране. Хоспитализираната жената ежедневно е раздавала закуски на децата в училището като анонимни източници сигнализираха, че тя не използвала предпазни средства като ръкавици и маска. В сигнала посочват, че в училището хигиената е много занижена и ни изпратиха снимки и видео материали, в които се вижда как дозаторите за дезинфектант в стаите или са празни или въобще липсват като подчертават, че така било от седмици наред. Положението е същото в тоалетните за учениците, а предпазни маски за децата също липсват. От справка направена от нас разбрахме, че след като въпросната жена е била приета в болница, а нейната колежка е поставена под домашна изолация (за два дни), директорът на училището е разпоредил (устно) на класните ръководители да почистват и дезинфекцират стаите с помощта на учениците (понеже нямат персонал), което е в разрез с всякакви вътрешни правила.
  • Сградата на училището не е дезинфекцирана от оторизирана фирма, а ежедневното почистване се извършва от учители и ученици. Това повдига въпроса дали безопасността на учениците и учителите не е нарушена и дали местните власти не са изтървали ситуацията и грипчето циркулира свободно в градчето!?
От запитване до РЗИ разбираме също, че част от персонала като; параджията, майстор по дръжка, шофьори и служител на столовата за хранене, които са били в контакт с хоспитализираната жена, не са под карантина защото не било нужно понеже директорът на СУ „Св. Климент Охридски“ уведомил РЗИ, че останалите служители нямали контакт с настанената в болница жена, което според нашите източници е абсолютна лъжа. Очевидно е, че и РЗИ не са си свършили добре работата след потвърдения случай за грип от тип ковид. На прост език казано; Училището казва на РЗИ, че грипясалата женица и останалите служители със сигурност не са били в контакт при положение, че работят заедно и използват едно и също помещение за отдих и почивка – което звучи нелепо! Дори само при съмнение за положителна проба, ученици и учители трябва да бъдат разпуснати, а училището затворено докато се проведе пълно разследване на случая. Въпроса ще зададем към местната власт и училището. Гражданите заслужават да знаят за да се предприемат адекватни мерки навреме, и ако е необходимо разбира се… – за сега всичко е наред и няма официална информация за опасност нито във сайта на училището нито във сайта на Община Сухиндол. Тъй като всяка страна заслужава да бъде чута ето, какво написа директора на училището госпожа Румяна Иванова след като публикувах новината;
Мисля, че като директор на училището мога да отворя най-адекватно на г-н Стойчев и на обществото в град Сухиндол. Първо – един случай не е пандемия, второ – в никакъв случай не е скрито (особено в Сухиндол), трето – от началото на учебната година всяко училище има разработен план за действие при случай на Covid – 19 в училище, разработен от група учители и утвърден от Педагогическия съвет, в него са описани всички възможни сценарий. В тази неадекватна ситуация, в която Министрите на здравеопазването и обучението сутринта говорят едно, а вечерта нареждат друго мислите ли, че ние не сме объркани. Г-н Вълчев иска учениците да бъдат присъствие а форма на обучение колкото се може по-дълго време и в предвид на това и на факта, че в училище има само 3 болни ученици и нито един болен учител училището продължава своята работа. Хигиенистката е невероятно дисциплиниран и отговорен човек – не е била без маска, дори навън и стриктно е спазвала всички указания. Хората, които са били в контакт с нея са в отпуск за 10 дни. Всичко останало е лъжа и паника!
Имам въпрос към Вас… Казвате, че мерките се спазват и хигиената е на ниво… Бихте ли отговорили защо тогава на видеото и снимките се вижда, че дозаторите за дезинфектант са празни?
Празни са защото изтичаха многократно след зареждането. На входа се дезинфекцира всеки влязъл и във всеки класен има малки пръскачки с дезинфектант.

Ето какво се появи на профила на училището в Фейсбук няколко часа след като обявихме новината;

Профилна снимка 1
Източник: СУ Св. Климент Охридски, гр.Сухиндол
Сухиндол ИНФО в YouTube

Абонирай се (БЕЗПЛАТНО) за YouTube канала на Сухиндол ИНФО (с камбанка) и ще получаваш първи известия за най-новите видеа!