Сухиндол

След почти 5 год. свлачището в Община Сухиндол може би ще бъде почистено. Хронологична лента на събитията.

След почти 5 год. свлачището в Община Сухиндол може би ще бъде почистено. Хронологична лента на събитията.
Акцент на темата;

Хронология на събитията

 • 1
  Март
  2015
  Поява на свлачището
  ...ще струва около 7,2 млн. лв. с ДДС. Близо 200 хиляди кубика земна и скална маса трябва да бъдат премахнати.
 • 20-25
  Април
  2017
  Сухиндолци излязоха на протест
  Повече от 2 години е затворен пътят между Сухиндол и Севлиево, а пряко засегнати са стотици. През месец април гражданите организираха мирен протест, и връчиха подписка с близо 1200-1400 подписа на кмета инж. Чернев.
 • 10-15
  Април
  2020
  „Геозащита“ - Плевен
  Експерти от „Геозащита“- Плевен инспектираха 2-те свлачища на територията на Община Сухиндол. Становището за тяхното състояние; "- Препоръки за постоянен мониторинг."
 • 30
  Юни
  2020
  Корнелия Нинова: Ще съдействам за свлачището
  Наши източници споделиха, че на срещата служителите на Община Сухиндол отново са потърсили финансова помощ за почистване и укрепване на 340 метровата свлачищна отсечка.
 • 1
  Юли
  2020
  Публикувахме новината
  Сухиндол ИНФО се зае с наблюдението по тази тема и ще държи местните жители в течение.
 • 17
  Юли
  2020
  Програма за парламентарен контрол
  4. Въпрос от н.п. ВЕСЕЛА НИКОЛАЕВА ЛЕЧЕВА относно свлачищни процеси на път VTR 2206, участък път III-403, Сухиндол - Павликени/-Граница община (Павликени-Сухиндол) - път III-3011.
 • 22
  Август
  2020
  Свързах се с г-жа Нинова
  В качеството си на загрижен жител на гр. Сухиндол и любител-журналист бих искал да знам дали има развитие по казуса за да мога да уведомя останалите жители на Община Сухиндол за прогреса на обещанието.
 • 29
  Август
  2020
  Все още няма отговор от г-жа Нинова
  По всичко личи, че всички са заети и все още няма отговор, но поне е спазила обещанието си и желанието на хилядите граждани е разгледано на дневен ред. Според мен депутатите в парламента са длъжни да помогнат на народа в тази почти ПЕТ годишна инфраструктурна криза. Все още няма коментар от страна на г-жа Нинова, но ще продължим опити за контакт.
 • 29
  Август
  2020
  Свързах се с г-жа Весела Лечева
  Здравейте г-жо Лечева! Проследих сайта на парламента и видях, че сте задала въпроса за Сухиндолските свлачища. Бихте ли се свързали с мен за коментар? Благодаря.
[mk_gallery title=“Снимки: sevlievo.com“ images=“955,954″ style=“style1″ hover_scenarios=“grayscale“ frame_style=“grid“]

За сега това е всичко, което знам. Ще продължа да търся просперитет и по-бързи действия за благото на България и моят красив роден край.

Тук е мястото да благодаря на сухиндолците, които излязоха на протест през 2017-та, на екипа от Община Сухиндол, на г-жа Нинова, на г-жа Лечева и на всички гости, последователи и приятели помогнали за развитието на най-малката общинка в България, Сухиндол – Градът на виното и веселието.

Та… как ще ни дойдат гости, ако нямаме пътища?

линк към Парламентарен контрол:

Сухиндол ИНФО в YouTube

Абонирай се (БЕЗПЛАТНО) за YouTube канала на Сухиндол ИНФО (с камбанка) и ще получаваш първи известия за най-новите видеа!