Сухиндол

Корнелия Нинова: Ще съдействам за свлачището край Сухиндол

Корнелия Нинова: Ще съдействам за свлачището край Сухиндол
На 30-ти Юни 2020 Корнелия Нинова посети Сухиндол като част от кампанията й за преизбиране за лидер на ПП „БСП“. Наши източници споделиха, че на срещата служителите на Община Сухиндол отново са потърсили финансова помощ за почистване и укрепване на 340 метровата свлачищна отсечка на най-удобният път за Горско Косово (язовира), Бяла река, Севлиево, Габрово, София, и други. г-жа Нинова е обещала да съдейства като предложи проблема за разглеждане пред Народното събрание. Коментар на инж. Чернев (кмет):
  • „Из един път самото свлачище тръгва да се движи. Там се движи цял скат с хиляди кубици земна и скална маса. От другата страна река Росица подмива устоите на пътя, отдолу всичко е кухо. Основният проблем е, че пътят е четвърти клас“.
Какво знаем?
  1. Общината е подала искане до регионалното министерство за над 7 млн. лева за укрепване на свлачището
  2. Дължината на пропадащата отсечка е 340 метра
  3. Селата Горско Косово, Бяла река и Горско Калугерово ще останат без алтернативен път
  4. Пътят е отворен аварийно само за леки автомобили
  5. Нинова ще сигнализира за свлачището в Парламента
  6. Депутатите трябва да одобрят проекта за да се отпуснат пари
На Корнелия Нинова се падна задачата да говори в Парламента от името на жителите на гр.Сухиндол, с.Красно Градище, с.Горско Косово, с.Коевци, с.Бяла река, и другите засегнати населени места в региона. За да сме сигурни, че това не е просто поредният политически трик за набиране на гласове и от Сухиндол ИНФО ще се заемем със наблюдението по тази тема и ще държим местните жители в течение.

Сухиндол ИНФО Бюлетин: Ще ви изпратим най-важната информация по света и у нас директно на имейла – научете първи!

 

Powered by MailChimp

Сухиндол ИНФО в YouTube

Абонирай се (БЕЗПЛАТНО) за YouTube канала на Сухиндол ИНФО (с камбанка) и ще получаваш първи известия за най-новите видеа!